среда, 25 марта 2015 г.


Всеукраїнський тиждень дитячого читання
         Традиційно в нашій країні у березні щорічно проводиться Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Всеукраїнський тиждень дитячого читання  щорічно відбувається у дні весняних канікул, напередодні Міжнародного дня дитячої книги. Вперше Тиждень був проведений 26 березня за ініціативою дитячого письменника Льва Кассиля. Тоді він мав назву «Книжкові іменини».

       Дотримуючись традицій, Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в різних регіонах України. У ці дні в бібліотеках відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед дітей читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань. От і в нашій бібліотеці пройшов ерудит – конкурс «Упізнай літературного героя». Конкурс проходив у 5 етапів: "Розминка", "Чи уважний ти читач", вікторина "Книга – твій друг", кросворд "Весна - весняночка", "Бібліо - кросворд". Було гамірно та цікаво. Діти відгадували загадки, ребуси.






За правильні відповіді діти отримували призи – солодощі.
Найменші користувачі переглядали мультфільми онлайн та слухали казочки.






















Присутні мали можливість познайомитися з історією виникнення книги, розширити знання про різноманітність книг і їх призначення.

Спілкування з книгою поглиблює рівень знань,  допомагає формувати художній смак, гармонійний розвиток особистості, сприяє самоосвіті.
Свято книги закінчилося, та ніколи не закінчиться увага до книги, бо як говорить прислів’я: “Книга для розуму – що теплий дощ для зерна” , - про це повинні завжди пам’ятати і діти, і дорослі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий