четверг, 9 апреля 2015 г.

Христос Воскрес! Усе радіє!
Сміється сонечко з небес!

   Весна – гарна пора року. Люблять її діти й дорослі за весняну пісеньку струмочків, за веселий спів птахів, за ніжні проліски, за килим із шовкової травиці, за ласкаве сонячне проміння, за повітря, напоєне запахом молодого листя. 
      Саме навесні ми святкуємо найбільше свято року – Великдень.
   День Воскресіння Ісуса Христа – одне з найбільших свят християн. У дохристиянські часи на цю пору припадало свято весняного сонця і пробудження природи від зимового сну.
  Не можна собі уявити Великодніх свят без барвистих різнокольорових писанок, крашанок. У жодного народу немає таких прекрасних мальовничих писанок, як в українців. Писанку розписували ще наші пращури, вони відображали в них свої погляди, вірування, саме яйце – писанка, було символом зародження життя. Воно символізувало сонце і весну. Наші предки вірили, що писанки мають магічну силу, і тому дарували їх одне одному на свята. Це вірування збереглося і до наших днів.









             

  Саме до цього свята в нашій бібліотеці відбулося чергове засідання клубу за інтересами «Читаємо. Майструємо. Граємо». Учні 4 класу нашої школи разом з вчителькою Бабій Надією Іванівною виготовляли писанки та крашанки в різних техніках та з різноманітних матеріалів: з пластиліну, квілінгу, солоного тіста, з круп та розписували різнокольоровими фарбами. 

                  



Всі вироби були представлені на виставці – експозиції «Христос Воскрес! Усе радіє! Сміється сонечко з небес»!


В кінці заходу діти куштували запашну паску з чаєм.

Заключне слово сказала Дашенька Нароган.

Христос Воскрес! Усе радіє,
       Сміється сонечко з небес,
       Прозора річечка леліє –
       Христос Воскрес!
       Христос Воскрес!
       В траві фіалочки зітхають
       І пролісок тремтить увесь,
       Розквітла яблунька аж сяє –
       Христос Воскрес!
       Христос Воскрес!

Комментариев нет:

Отправить комментарий