вторник, 21 января 2014 г.

Діти і молодь – уроки права, уроки життя

Безперечно, завдяки впровадженню новітніх технологій розширилась сфера послуг бібліотеки, значно зросли інформаційні можливості, нарощується  джерельна база і звичайно змінилися  наші користувачі. Постійно виникає необхідність вивчення їхніх потреб  та вимог.    Наші користувачі дістали вільний безкоштовний доступ до інформаційних ресурсів мережі Інтернет 14 жовтня 2010 року, інформаційні ресурси якого суттєво доповнили фонд бібліотеки і це сприяло покращенню задоволення читацьких запитів. В бібліотеці постійно проводяться екскурсії в Бібліо-Інтернет для учнів Нестерварської ЗОШ І-ІІ ступенів, які стали частими відвідувачами Бібліо-Інтернету, де вони ближче знайомляться з роботою Бібліо-Інтернету, його послугами.


Співпрацює Бібліо-Інтернет бібліотеки з сільським центром  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Разом з директором центру Смоглій Оксаною Андріївною створили інформаційний центр «Діти і молодь – уроки права, уроки життя», метою якого є: навчити дітей правильно орієнтуватися в навколишньому середовищі, в різних життєвих ситуаціях, знаходити потрібний шлях розв'язання життєвої проблеми, добре усвідомити шляхи і засоби захисту своїх прав та законних інтересів, тобто вірно спрямувати свою соціальну орієнтацію. Використовуючи ресурси Інтернет проводяться бесіди, уроки, подорожі різноманітної тематики.

Смоглій О.А. постійно відвідує сайт «Діти і право» (http://iv-frschool1.at.ua/index/diti_i_pravo/0-65), громадський інформаційно-правовий портал "Права дітей та молоді в Україні" (www.pravaditej.org.ua), використовуючи Інтернет для підготовки до занять. Використання мережі Інтернет сприяло поліпшенню задоволення інформаційних запитів користувачів Нестерварської бібліотеки-філії. Переважна більшість користувачів знаходять потрібну інформацію самостійно, а для початківців проводяться консультації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий