четверг, 18 сентября 2014 г.

Інформаційна бесіда 
"І вогник, ним засвічений, не згас".
          В бібліотеці з учнями Нестерварської школи була проведена інформаційна бесіда «І вогник, ним засвічений, не згас» до 245 - річчя від дня народження Івана Котляревського, українського письменника, поета, драматурга, зачинателя сучасної української літератури, громадського діяча.


         Бібліотекар розповіла про життя і творчість І. Котляревського, які  припали на час, коли, здавалося, самі підмурки національної ідеї відбували одне з найсерйозніших випробувань на право свого існування взагалі.


  Творчість І. Котляревського ознаменувала собою початок нової ери української літератури. Поема «Енеїда», над якою письменник працював майже три десятиліття, стала епохальним за своєю громадською і художньою значущістю явищем у духовному житті українського народу, визначила змістовий напрям і форму нашому письменництву. З метою збагачення репертуару
І. Котляревський створив драму «Наталка Полтавка» і водевіль «Москаль-чарівник». Творчість І. П. Котляревського - явище епохальне, хоча письменник залишив у спадщину лише п’ять художніх творів. Отже, творчість І. П. Котляревського є визначним явищем в українському літературному процесі. Адже він перший заговорив до народу його живою мовою, сміливо відкинувши мертву, книжну мову. Його заслуга як першого класика нової української літератури полягає й у створенні таких нових у вітчизняному письменстві жанрів, як епічна поема, п’єса, водевіль.

Комментариев нет:

Отправить комментарий