четверг, 13 марта 2014 г.

Музи генія. До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка - це знаменна дата для кожного українця. Адже він не просто відомий поет і художник, він – геній, пророк України, такий же вічний як народ.
Напередодні цієї знаменної дати спільно з Нестерварською ЗШ І-ІІ ступенів було проведено ряд заходів: конкурс стінгазет та малюнків, написання творчих робіт, книжкові виставки, конкурс знавців Т. Шевченка.

Цікавою та пізнавальною була літературно-музична композиція «Музи генія», яка пройшла в актовій залі школи. Розповідаючи про жінок – муз Т. Г. Шевченка, юні артисти намагалися розкрити сутність поета, який шукав у коханні жіночий ідеал співзвучний з народним ідеалом жінки, коханої, дружини.

Далека і гірка була Тарасова любов,
Одвічні протилежності в житті,
Кружляла заметіль навколо доль,
Заплуталось кохання в крижаній імлі…
Ведучі Сікур А. та Каракой Н. розповідали про жінок, які пробуджували в поетові ніжні почуття та давали поштовх до творчості. В ролі Шевченкових муз виступили старшокласниці. З їх уст прозвучали перлини інтимної лірики поета. А у монологах та діалогах було передано спогади, думки та почуття жінок. Костюми та зачіски дівчат передавали атмосферу тих часів та довершували їх образи.
Ролі малого Тараса та Оксани Коваленко зіграли Сікур Дмитро та Панченко Оксана, дорослого Шевченка – Масіброда Дмитро, Ганни Закревської – Ткачук Альона, Варвари Репніної – Горбатюк Валентина, АУскової – Литвинчук Анастасія, Катерини Піунової – Клименко Вікторія, Ликери Полусмакової - Нароган Анастасія.
Сценарій літературно-музичної композиції склала Мельник Тетяна Володимирівна, учитель української мови і літератури, за допомогу у підготовці та проведенні заходу хочеться подякувати завучу школи Драмарецькій В.В.

Список веб-сайтів, присвячених музам
Тараса Шевченка


Княжна Варвара Рєпніна

Жінки в житті й творчості Тараса Шевченка: Ганна Закревська

А. О. Ускова Т. Г. ШЕВЧЕНКО В НОВОПЕТРОВСЬКОМУ УКРІПЛЕННІ

Така його доля: Катерина Піунова

Ликера Полусмак

































Комментариев нет:

Отправить комментарий